over boerol

De 10e en laatste editie van Boerol vond plaats op vrijdagavond 23 en zaterdag 24 juni 2017. We spreken nu in de verleden tijd: Boerol was hèt cultuurfestival in de polder met theater, beeldende kunst, film, land-art, poëzie, dans en natuurlijk veel muziek. Een festival voor jong en oud met een gratis zaterdag en een speciale vrijdagavond voorstelling tegen kostprijs. Boerol was sfeer, aansprekende cultuur en veel plezier op het terrein van boerderij Het Kraaiennest, gemeente Midden-Delfland. De 'Boerol Finale' werd ook nog eens geflankeerd door een speciale Boerol land-art kunstroute in het aangrenzende natuurgebied (klik hier).

Boerol is in 2008 kleinschalig gestart - met als doel landschap en cultuur met elkaar te verbinden - en groeide jaarlijks verder. In 2012 maakten we de overstap naar locatie Het Kraaiennest, ruim van opzet en verbonden met het polderlandschap van Midden-Delfland. De laatste editie wisten weer meer dan 3.000 bezoekers ons Boerol festival te vinden. Ze keken hun ogen uit: dichters in het veld, acrobatiek, verrassend theater rondom het boerenerf, muziek op de boerenwagen, kunstobjecten in het veld, streekproducten bij de horeca, blije gezichten bij alle kinderactiviteiten. Boerol was een zonnig beleven en daarin een festival apart. Geniet op deze website vooral na van de sfeervolle foto's van bijna 10 jaar Boerol: klik hier. Je vindt ook nog veel terug op onze facebook pagina.

Waarom we met zoveel succes en belangstelling dan toch zijn gestopt? Simpelweg: omdat je in het leven soms ook wel weer eens met dingen moet stoppen. We hebben Boerol met enorm veel inspiratie georganiseerd en tegelijkertijd was het ieder jaar ook weer een behoorlijke inspanning om het festival die hoge kwaliteit mee te kunnen geven. Het festival Boerol in de huidige vorm is nu geschiedenis, maar wie weet vliegen we nog wel weer eens uit. Time will tell. Dank je wel.

lokatie

Boerderij Het Kraaiennest, Maasland

Boerol vond plaats op het erf en rondom boerderij Het Kraaiennest van de families Keijzer-Zeestraten en Van Steekelenburg. De prachtige boerderij ligt aan de Laan van Zeestraten en de Burgerdijkseweg in Maasland en vormt het begin van natuurgebied Het Kraaiennest, dat zich uitstrekt van De Lier tot Schipluiden. Als je van de omgeving wilt genieten, dan kun je op de boerderij terecht voor hun bed & breakfast accommodatie: klik hier.

organisatie

Organisatie en contactgegevens

 

Boerol werd georganiseerd door de vrijwilligers van Stichting Boerol.

Hieronder vind je enkele algemene gegevens van onze stichting:

 

De vijf kernwaarden van Boerol:

De kernwaarden aan de hand waarvan we Boerol organiseerden, beschouwden we als 'inspirerend kader'. Ieder jaar toetsten we vooraf en achteraf of opzet en programmering binnen deze waarden bleven vallen:

  • Verbindend; Boerol is een verbindende factor tussen landschap en cultuur, een poort tussen woonkern(en), platteland en stad. De visie van Boerol sluit naadloos aan bij die van de Gemeente Midden-Delfland: een oase van inspiratie en wijdse uitzichten, geflankeerd door kassen en steden;
  • Laagdrempelig; Boerol richt zich op een breed publiek: kunst- en natuurliefhebber van alle leeftijden. De entree op de zaterdag is gratis en de kunstvormen zijn voor een ieder toegankelijk en aansprekend;
  • Kwalitatief; Boerol vindt het belangrijk om kwaliteit uit te stralen. De organisatie vindt dan wel plaats door vrijwilligers; ze hebben een professionele inzet. Deze kwaliteit spreekt zowel uit de  programmering en gehele opzet, dat overigens zonder onze onbevangenheid kwijt te willen raken;
  • Verrassend; Boerol vindt het belangrijk om te verrassen, nieuwe combinaties tussen cultuur en landschap te vinden, kunsten en variaties aan te bieden die je nog niet eerder zag;
  • Positief; Boerol is bovenal het festival dat een zonnige en positieve uitstraling heeft naar bezoekers en omgeving.

sponsoren

Boerol zou niet mogelijk zijn zonder onze Sponsoren!

Waar zouden we zijn zonder die sponsoren en ondersteuners, die zich door ons willen laten vinden? Hulde aan hen! Hieronder vind je hun logo's en namen, van hen die Boerol 2017 mogelijk maken. De Hoofven BV De Lier, Albert Heijn De Lier, Slagerij Zwaard De Lier, De Vitaminetuin De Lier, DK onderhoud, Leo Bol, Edwin Stolze Questic, ..... en dat er nog meer mogen volgen.