Muziek

Boerol is voorbij, maar we laten deze programma onderdelen van onze 'Boerol Finale' hier gewoon staan. Gewoon, omdat we er trots op blijven, dat zij met ons en al onze bezoekers de laatste Boerol tot een succes maakten.

T-99

Rootsrocktrio T-99 uit Amsterdam staat al meer dan vijftien jaar aan de top van de Europese alternatieve rootsrock. De band bestaat uit Mischa den Haring (zang/gitaren), Martin de Ruiter (zang/drums) en Donné la Fontaine (contrabas/slaggitaar). Tezamen drie rock-'n-roll-vrijbuiters, die graag aan de dwangbuizen van de internationale muziekpolitie wensen te ontsnappen. Op vintage instrumenten speelt T-99 met enorme energie, grote muzikaal vakmanschap en veel passie een uniek brouwsel van muzikale stijlen dat eigenlijk alleen kan worden omschreven als 'de T-99-sound', maar als je toch vergelijkingsmateriaal zoekt, denk dan maar gewoon aan Dr. John die aan het jammen is met Los Lobos in een volgepakte zweterige garage net buiten Austin, Texas. 

Volgens toonaangevend Nederlands muziektijdschrift 'OOR' is T-99 'de meest opwindende en vernieuwende rootsband van Nederland en ver daarbuiten'. Luister hier alvast mee.

Mama Franko

Let's Celebrate Life! Ongegeneerd dansen op een explosieve mix van Reggae, Ska, Hiphop, Funk en Balkan. Van Ameland tot Roermond, van Den Haag tot Nijmegen, elke windhoek heeft de achtkoppige crew van Mama Franko verkend. En tijdens de laatste editie van Boerol strijken ze neer in het polderlandschap van Midden-Delfland. Lekker ongegeneerd dansen in de klei. Kijk hier alvast voor een voorproefje. 

Rapaille

Rapaille blaast het Nederlandse lied nieuw leven in. Een collectief met letterlijk een grenzeloos collectief enthousiasme. Nederlandse chansons, Afrikaanse melodieën, wat R&B en dan weer blues, inhoudelijke rapteksten en refreinen die veel te lang blijven hangen. Maar het belangrijkste dat dit collectief laat zien: maak muziek en grenzen verdwijnen!
​WAARSCHUWING: houd rekening met bijwerkingen als overvloedig enthousiasme en onwaarschijnlijk veel plezier!
 

Scotch

Scotch; een groot feest op elke partij! Denk daar maar eens over na..

De diverse muzikale invloeden komen samen in de live shows van Scotch. Een combinatie van folkloristische melodieën en opzwepende ritmes. De cynische teksten en de stem van La smellitia maken stilstaan onmogelijk. Kortom; Folk Rock, vleugje Punk, Balkan Ska en Celtic Baroque Rock in één. Een muzikaal optreden die je na afloop door MOET vertellen.

Marco Martens

Marco Martens is een muzikale verhalenverteller. Hij observeert graag en presenteert veelzeggende details als kleine schetsjes, hij schildert met woorden. Ruw en zonder opsmuk. Samen met muzikanten Michiel van Iersel en Joris Sedee schreef hij het album 'Ieder huis is uit vertrekken gebouwd' dat in oktober 2015 verscheen. De plaat bevat kleine luisterliedjes over vertrekken en achterlaten.

Reacties op het nieuwe album zijn lovend, al krijgt men de vorm nog niet helemaal geduid. De één noemt Martens een Rotterdamse zanger, de ander een Brabantse singer/songwriter en een radio-dj van omroep Brabant kwam – misschien wel terecht – niet verder dan de vraag: ‘Tja, wat is het nou eigenlijk?’ In het Radio1-programma De Taalstaat vatte taalicoon Frits Spits het samen als ‘bijzonder èn bijzonder goed’. OOR sprak van ‘een album dat zich laat luisteren als een tragikomische roman’ en Yora Rienstra noemde het in haar Radio2-programma ‘weer eens wat vernieuwends’. Marco komt samen met zijn gitarist naar Boerol. Luister mee en oordeel zelf.

Kijktip: met het nummer ‘Madam Jeanette’ waren Martens en consorten te zien in VPRO Vrije Geluiden en Kunststof Radio1 voelde Marco een uur lang aan de tand over zijn werk. Een úúr. Da’s net zo lang als 60 optredens in DWDD.

Frank van Kasteren

Frank van Kasteren is songwriter, gitarist en zanger. In 2011 studeert hij af aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien is deze muzikale duizendpoot betrokken geweest bij vele muzikale projecten. Van bands als Sir James, de oprichting van Indie-label Silence du Monde, zijn solo-project Elijah maar ook artistieke vruchten als Suncity II en Altstad. Twee muzikale projecten die zijn ontstaan toen Frank na zijn afstuderen actief was in de theaterwereld. Frank is vast lid van de gezelschappen Circus Treurdier en de Orde van de Dag. Beluister hier een fragment. 

Marjolein Meijers

Als je als muzikant al 40 jaar op de planken staat en van die 40 jaar al 30 jaar theatervoorstellingen met muziek maakt, moge duidelijk zijn dat Marjolein Meijers niet zomaar eigen liedjes speelt maar ook een persoonlijk en muzikaal verhaal brengt in haar moedertaal. Van Rotterdam naar Ierland, langs koppige cajuns en Amerikaanse old time naar oost Europees.

Eerst was er Thuis

Samen met de naar Nederland gevluchte ud-speler Amer Shanati, Robbert Verweij (trompet, bugel) en Christian ten Hoope (bas) werkt Stefka aan een nieuw muziekproject ‘Eerst was er Thuis‘. Een muziekvoorstelling rondom het thema ‘verloren of hervonden thuis’: dat thuis(land) in je hoofd dat ooit bestond, of misschien wel nooit heeft bestaan. Dat thuisland dat je hebt verlaten omdat het er onveilig is, of omdat je ergens anders gaat werken. Die plek waar je altijd bent gebleven, terwijl de wereld om je heen veranderde en je er ‘thuis’ niet meer in terug herkent.

Kijk hier naar een muzikaal voorproefje.  

Björn van der Doelen

Het lijkt al weer een mensenleven geleden dat Björn van der Doelen voetballer was van PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC. Al voor zijn dertigste was hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant. Als voetballer was hij al een speler met karakter; sociaal, maar in zekere zin een buitenbeentje en eentje die niet afgeeft. Eigenschappen die hem ook als muzikant gevormd lijken te hebben.

"Van der Doelen ontpopt zich als een Americana artiest van formaat" en “Van der Doelen is een man die van zijn liedjes pure poëzie maakt" zijn slechts enkele voorbeelden van recensenten die het met ons eens zijn: Van der Doelen móet je gezien hebben!

Lisa Luka

Rotterdamse singer-songwriter Lisa Lukaszczyk schrijft onder het pseudoniem Luka haar eigen liedjes. Met haar kleurrijke stem en eerlijke liedjes schetst ze beelden uit haar belevingswereld. Geïnspireerd door Bon Iver, Fink en Daughter zet ze een intieme liveshow neer met een grote dynamiek.