Theater

Boerol is voorbij, maar we laten deze programma onderdelen van onze 'Boerol Finale' hier gewoon staan. Gewoon, omdat we er trots op blijven, dat zij met ons en al onze bezoekers de laatste Boerol tot een succes maakten.

 

Bubblica

Tijd krijgt een ander perspectief, ruimte wordt op speelse wijze bespeeld, even lijkt de wereld alleen maar te bestaan uit de ongrijpbare schoonheid van de zeepbellen.

Sinds 2013 reist de unieke zeepbellen straattheatervoorstelling van Linda Werndly en Elmar Hoornstra een grote verscheidenheid aan evenementen in Nederland, België en Duitsland af. Met hun bijzondere kostuums en spectaculaire zeepbellen weten zij Boerol in een sprookje te veranderen...

Theatergroep De Jonge Honden

Oma is oud, maar de vuurtoren is ouder, veel ouder. Hij stond er al toen oma een jong meisje was en nog in het dorp achter de duinen woonde. Ze droomde ervan om later als ze groot was in de ronde kamer te wonen, hoog in de vuurtoren. En haar droom kwam uit. Samen met haar kleinzoon Jonas woont ze in de vuurtoren. Jonas leert van oma om groente te verbouwen, leert soep maken en de vuurtoren ontsteken. Jonas wordt groter en kan al steeds meer zelf. Terwijl oma ouder wordt en steeds minder kan. Als oma zelfs de vuurtoren vergeet te ontsteken voor het slapen gaan, weet Jonas het.. 

Een energieke en knusse voorstelling over generaties, vergankelijkheid, de zee, hoop en tederheid, Kinderen, ouders en opa’s en oma’s zullen zich hierin herkennen. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Koos Meinderts met prenten van Annette Fienieg. 

De Gedachtentafel

Een lange tafel, gedekt voor twaalf; twaalf verschillende tafelgenoten, twaalf verschillende verhalen. Hoe langer je kijkt, des te meer je kunt ontdekken. Schuif aan en kruip in het hoofd van de tafelgenoten. 

Bouie

Doe 's gek - stap uit je comfortzone en ga mee op ontdekkingsreis in de boeiende dansvoorstelling Bouie.
Vijf jonge dansers schetsen de rollen van de burgers in de maatschappij in een situatie als opstand. Met coaching van danser en choreograaf Shailesh Bahoran vertellen zij het verhaal van burgers die uit het systeem willen breken. De dansers koppelen hun dansvaardigheden samen en vertellen het verhaal in verschillende danstijlen. Het verhaal van onmacht, frustratie en kracht. 

Inspiratie voor deze voorstelling is het leiderschap van William Bouie Haden, aanvoerder van de United Movement of Progress. Bouie strijdde voor zijn rechten en die van anderen; zoals hij zelf zegt, "door de armen en voor de armen". 

De Grote Hula Show

Ringenbezweerster Wietske Vogels en Meester in de plooikunst Milan Seegers bundelen hun krachten in DE GROTE HULA SHOW. In dit fantastische hoepelspektakel passeren ringen in allerlei soorten en maten de revue. Het circusduo laat zien hoe veelzijdig een simpele ring kan zijn. Tenminste, als hun onderlinge geschillen geen roet in het eten gooien…

Kijktip: De Grote Hula Show op Mooi Weer Spelen in Delft

Scheveningse vissersopera Harde Handen

Ik zal je voor altijd beminnen

met je schubben

je staart

en je vinnen…

In de silo deze keer geen boeren maar vissers uit de opera Harde Handen, speciaal op Boerol een exclusieve preview! Harde handen is een echte vissersopera met ontroerende liedjes, humor en veel anekdotes over het harde vissersbestaan in Scheveningen van de vorige eeuw. Een speciale productie van Kwekers in de kunst en het Zuiderstrandtheater. Wegens groot succes gaat Harde handen in reprise van 7 t/m 10 september in het Zuiderstrandtheater. 

Boerol's angels - in stijl de finale in

Ontlopen kun je ze niet. Jill, Kelly en Sabrina zorgen voor de perfecte styling en visagie bij deze grand finale. Onbezorgd de rode loper op.

Kraak-Streek

Kraak-Streek(2+) is een muziek- en dansvoorstelling die het publiek door haar verbeelding laat wandelen. Een dansvoorstelling die kleine gebeurtenissen belangrijk maakt en in de schijnwerpers zet. De muziek betovert de omgeving, de omgeving nodigt uit tot dansen en de dans laat geluiden klinken. 

Anne-Beth Schuurmans/Cie sQueezz - dans, choreografie
Tessa Zoutendijk - viool, muziek
Elian Smits: scenografie

Boerolballades - Marlies en Boudewijn Ruigrok

Boudewijn en Marlies Ruigrok zingen graag kleinkunst en ander theatraal vocaal. Boudewijn studeerde de master Theaterzanger op de Amsterdamse Kleinkunstacademie en Marlies studeerde het afgelopen jaar de pre-master Muziektheater in Tilburg. Ze zingen al jaren samen in Theaterkoor Dario Fo, maar ze staan ook solo op het podium. Deze middag live uit de varkensstal.